Purmamarca

Purmamarca
Purmamarca

keskiviikko 28. elokuuta 2013

"Uusi" kämppä

Tässä aluksi kuvamateriaalia "uudesta" kämpästä, jossa on tullut asumista täyteen jo lähes kuukausi.









Kuten kuvatkin ehkä kertovat, niin aivan loistava kämppä, etenkin sen edellisen jälkeen. Tunnelma todella 'zen' ja sijainti rauhallinen. Mutta..

..Tässä muutama päivä takaperin meiltä meni lämmitys, lämmin vesi ja ruoanlaittomahdollisuus kaikki samalla kertaa. Tämä siksi, että noin viikko sitten kotiin tullessani huomasin rappukäytävässä oudon vahvan kaasun hajun ja mainittuani asiasta otimme yhteyttä vuokranantajaan. Häneltä asia meni eteenpäin kaasuntarjoajalle ja muutaman päivän päästä joku oli rappukäytävässämme nuuskimassa ja paikansi ilmeisen vuodon naapurikämppäämme. Naapurilta katkaistiin kaasu ja he valittivat jonkin verran. Tarjosimme, että voivat halutessaan tulla meille laittamaan ruokaa ja käymään suihkussa. Tässä kerrostalossa kun kaikki lämmitykseen liittyvä toimii kaasulla; lämmin vesi, patterit, hella ja uuni (joskin meidän uunissa on joku vika, eikä se toimi ollenkaan).

Tästä seuraavana päivänä kotiin tullessani sain kuulla, että kaasu oli katkaistu koko kerrostalosta. Oli perjantai-iltapäivä, joten hyvin oletettavasti asia ei korjautuisi päiviin. Ulkolämpötila oli juuri tippunut pari päivää kestäneistä lähes hellekeleistä kylmiin max. 10 asteen päivälämpötiloihin ja yön nolla-asteisiin. Meillä oli käytössämme vain minun Passportilta saamani pieni sähkölämmitin koko asunnolle, mutta onneksi edes se. Vuokranantaja reagoi onneksi nopeasti ruoanlaitto-ongelmaan ja järjesti meille jo saman päivän aikana sähkökäyttöisen irtolieden. Suihkuun ei kuitenkaan saatu lämmintä vettä, joten päädyin kokeilemaan erään kuntokeskuksen saunaa päästäkseni peseytymään mukavammin ja samalla näkemään millainen on sauna Argentiinassa. Eipä se ihan suomalaista saunaa vastannut, mutta tarpeaksi lähelle. Hinnan vuoksi taisi jäädä kuitenkin ainutlaatuiseksi kokemukseksi, sillä kertalippu naisten saunavuoroon maksoi 55pesoa eli 5,5 - 7,3€ vaihtokurssista riippuen.

Lauantaina saimme kuulla, että kaasukatkos voi kestää paljon olettamaamme pidempään; jopa kuukauden. Turvallisuussyistä kaikkien kompleksin kämppien kaasuputket ja järjestelmät käydään erikseen läpi ja uusitaan tarvittaessa. Turvallisuus tietenkin etusijalle, mutta meistä ei taideta kyllä tämän seurauksena enää hirveästi diggailla naapureiden keskuudessa.....

Näiden uutisten jälkeen oli jo pakko alkaa miettimään pysyvämpää ratkaisua suihkuongelmaan. Vuokranantaja päätyi hankkimaan meille sähkökäyttöisen järjestelmän, jota ilmeisesti suositaan normaalisti vapaa-ajan asumuksissa. Hieman piti kylppärin seinää turmella sen asentamiseksi, mutta varsin toimiva on lopputulos. Tässä muutaman päivän tuota käyttäneenä alkaa jo kuitenkin kaipaamaan vahvempaa suihkua (vesi tulee hyvin pienellä paineella..) ja pidempiä suihkuhetkiä. Mutta tällä mennään:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti