Purmamarca

Purmamarca
Purmamarca

torstai 8. elokuuta 2013

Jalista

Voivoi, sunnuntainen jalkapallopeli päättyi tasaiseen 2-2 tilanteeseen. Onneksi oli vasta kauden ensimmäinen peli, niin porukka ei ollut aivan niin murtunutta pillin soidessa. Kyseessä oli kakkosdivarin peli, córdobalainen Talleres vastaan buenosairesilainen Sarmiento. Talleres näistä tietenkin suosikki, eikä pelkästään córdobalaisuutensa vuoksi, vaan myöskin loistavan joukkuevärivalinnan perusteella; pukeutuvat sinivalkoisiin ;)

Mielenkiintoista pelissä oli itse jalkapallon lisäksi puitteet, joissa se pelattiin. Jo tunteja ennen pelin alkua huomasin ohi ajavien bussien pursuilevan Talleresin faneja, porukka lauloi ja liput liehuivat, eivätkä bileet jääneet missään tapauksessa bussien sisäpuolelle, vaan tuulettavia faneja roikkui ovista ja ikkunoista. Oma porukkamme saapui stadionille autolla, ja melkein myöhästyi suuren automäärän ja sekavan liikenteen ohjauksen takia. Lisäksi pelin loputtua meillä oli suuria vaikeuksia löytää takaisin autolle; sen verran paljon oli muitakin parkkeerannut ja rivejä ei oltu mitenkään merkattu muistamisen helpottamiseksi. Tässä vaiheessa seurueemme paikallisilta pääsi yksi jos toinenkin voimasana, mutta ette osaakaan kuvitella kuinka paljon niitä kaikui itse pelin aikana! Nimittäin paljon. En nyt ala luettelemaan mitä, tai no yksi on ehkä pakko mainita. Argentiinassa on nimittäin hyvin omaperäinen ja yleinen tapa ilmaista mielipahansa, ja olen saanut sen kuulemisesta jo useat hyvät naurut. Espanjaksi sanonta kuuluu concha de la lora, joista la lora tarkoittaa papukaijaa, concha v***ua ja de ilmaisee omistusmuotoa. Että näin. Ja variaatioita löytyy..

Stadionin tunnelma oli siis hyvin lämminhenkinen ja laulut raikuivat kovaa läpi matsin. Lämmintä riitti ihan fyysisessäkin muodossa, sillä aurinko paistoi katsomoon jopa kuumasti. Vastapuolen faneja ei juuri ollut, ei ilmeisesti yhtäkään, sillä peli ei ollut vielä niitä tärkeimpiä ja buenosairesilaisen joukkueen faneille olisi tullut kalliiksi matkustaa Córdobaan asti yhden pelin vuoksi. Jotain tietysti jäi puuttumaan, kun vastapuolet eivät päässeet solvaamaan toisiaan ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti