Purmamarca

Purmamarca
Purmamarca

perjantai 9. elokuuta 2013

Ruokajuttuja

Mulle tuli ihan nälkä tätä postausta tehdessä.. Eli seuraavaksi jatkoa ruoka- ja herkkujutuille.


Neljä hyllyä ja ainakin 15 vaihtoehtoa dulce de lecheä. Ei siis ole vähättelyä sanoa, että tämä makea, tahmea ja karamellimainen levite on hyvin suosittu tuote Argentiinassa.

Matea ja alfajores-keksejä puistossa. Alfajoreseista olen tainnut mainita jo aikaisemmin, mutta toistetaan silti, että ne ovat dulce de lechellä täytettyjä pikkuleipiä, joista löytyy useita eri variaatioita. Parhaimmillaan herkkusuun taivas!
 
Yllätyin nähdessäni churro-kojun puiston reunalla. Luulin churroja olevan vain Espanjassa, mutta pahasti ilmeisesti erehdyin, sillä täälläkin niitä syödään - ja minkäs muun kuin dulce de lechen kanssa! Tätä herkkua en ole kuitenkaan vielä kokeillut, sillä se kuulostaa enemmän kuin tuhdilta tavaralta.

Söin töissä dulce de lechellä maustettua jugurttia. Silmään pisti kuitenkin enemmän jugurtin nimi kuin maku, sillä "Yogurísimo" on jotain todella täkäläistä! Pitää kertoa joku päivä enemmän kieliasioista, mutta yksi mikä ensimmäisinä päivinä särähti ehkä eniten korvaan täkäläisessä espanjan kielessä on -ísimo-päätteen ahkera käyttö. Bueno vääntyy usein buenísimoksi, malo malísimoksi jne. Näköjään myös jugurttia voi taivuttaa.

Milanesa eli paikallinen schnitzel. Tämä järjettömän kokoinen liha-annos tuli eteen La Perla -ravintolassa, joka on kuuluisa suurista milanesa-annoksistaan. Ps. en kuitenkaan syönyt tätä yksin.

Salaatteja olen kokeillut ravintoloissa muutamaan otteeseen, mutta pakko todeta, että hyvät sellaiset ovat harvemmassa kuin maukkaat liharuoat. Tämä salaattilautanen esimerkiksi kärsi tuoreuden puutteesta.

Sanoisin, että täällä hyödynnetään enemmän ruoan kotiinkuljetusta kuin Suomessa, ja varmasti paljon enemmän kuin Espanjassa. Omaa ykkösruokaani sushiakin löytyy valikoimasta, joskin hyvin paljon yleisempää on tilata pitsaa, lomitos-leipiä, empanada-piiraita tai vaikkapa meksikolaista.


2 kommenttia:

  1. No huh huh mikä pihviateria, ihan kun ois juustolla kuorrutettu. Onneksi saat välillä sushiakin, ja simosti jugurttii :D

    VastaaPoista
  2. Niin onkin kuorutettu, nimittäin roquefortkastikkeella. Aika huippuhyvää oli!

    VastaaPoista