Purmamarca

Purmamarca
Purmamarca

torstai 5. syyskuuta 2013

Ulkotöissä

ACUDE järjesti eilen ja tänään työpajan Educar Forestando -ohjelmaan koulutettaville uusille opettajille. Työpajoja järjestetään useita vuoden mittaisen koulutusjakson aikana, tämän ollessa jo järjestyksessään toinen minun täällä oloni aikana. Tällä kertaa opittiin istuttamaan puita. Tätä varten muista, jo ohjelmaan useamman vuoden osallistuneista kouluista kerättiin yhteen heidän kasvattamiaan puuntaimia uusia opettajia varten, jotta he voivat ensin harjoitella istuttamista työpajassa ja tämän jälkeen oppilaidensa kanssa kouluillaan. Taimet kerättiin yhteen eräälle työpaja-koulun lähellä olevalle toiselle koululle (jostain käytännön syystä niitä ei voinut suoraan viedä koululle, jossa työpaja järjestettiin..) ja nimettiin, jotteivät puulajit mene opettajilla sekaisin. Istuttaminen kun on kuulemma tarkkaa puuhaa, sillä kukin laji tarvitsee omanlaisensa ympäristön, tilan ja istutuksen jälkeisen hoidon. Tässä kaikessa minä ja viime viikolla aloittanut uusi, argentiinalainen vapaaehtoinen pystyimme auttamaan lähinnä nimilappujen tekemisessä ja logistiikassa. Sää suosi näinä kahtena työpajaa edeltävänä ulkotyöpäivänä, jolloin kantelimme ja nimesimme taimia tuntien ajan auringosta samalla nauttien. Ei paha :)


Maanantailta:
Taimia valmiina aidan takana olevalle taimitarhalle kannettavaksi. Oikealla Magnolian taimi, muita en osaa nimetä ;)

Rafael laskeskelemassa taimiaan

Viereisestä koulusta tuli kiinnostuneita opettajia kysymään puuntaimien perään ja  Educar Forestando -ohjelmastan toiminnasta

Rafa selittää miten homma toimii

Kevään merkki kotimatkalla

Tiistailta:

Tiistaina laitettiin nimilaput taimille. Niitä oli yhteensä reilu 200. Tässä jälleen samainen Magnolia, joita oli vain yksi kappale.

Laputettuja taimia taimitarhassaan, plus oikealla kasvamassa lisää taimia "colectivo":issaan.

Istutustaan odottavia taimia uusille Educar Forestando:n opettajille ja heidän oppilailleen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti