Purmamarca

Purmamarca
Purmamarca

tiistai 17. syyskuuta 2013

Takatalvi ja muita uutisia

Täytyi kaivaa taas sähkölämmitin ja villapaidat esiin. Viikon takaisesta 40+ asteen paahteesta ollaan tultu kauas, kun elohopea valahtaa öisin lähelle nollaa ja päivisin jaksaa kivuta hieman yli kymmeneen asteeseen. Jos en aiemmin vielä ole ollut hukassa näiden säiden kanssa, niin nyt viimeistään olen!

Viikko sitten kuumotti lämpötilan lisäksi maastopalot. Maanantaina kirjoitin palojen riehuvan kolmatta päivää, minkä jälkeen kesti vielä toiset kolme vuorokautta ennen kuin valtaosa paloista oli saatu haltuun. Satoja hehtaareita metsää ja maastoa paloi karrelle, 1 300 kotieläintä kuoli ja satoja ihmisiä joutui jättämään kotinsa. Kaiken päälle maa järisi keskiviikkoiltana tuntuvasti Córdobassa, kun 21 kilometrin päässä sijaitsevassa Villa Bernassa tapahtui 4,7 richterin maanjäristys. Tämä sai lattian tärrisemään meidänkin kämpässä. Onneksi pelättyjä jälkijäristyksiä ei tullut ja tästä pienestä järistyksestä selvittiin säikähdyksellä.

Puhtaasti positiivisena uutisena kerrottakoon, että ollaan hankittu kaverin kanssa liput pitkälle viikonloppumatkalle Iguazún putouksille! Tai viikonloppumatka lainausmerkeissä, sillä lähtö on perjantaina päivällä ja paluu seuraavana torstaiaamuna. Suolaisista turistihintaisista 23h bussimatkoista (664 pesoa suuntaansa) ja työharjoittelusta usean päivän vapaan pyytämisestä huolimatta tälle matkalle nyt lähdetään, ja kovin odotuksin. Äidille tiedoksi, että aiemmin tätä matkaa oli suunniteltu jopa liftaus matkantekovaihtoehtona, jotta se olisi enemmän budjetin mukainen, mutta nyt on bussiliput taskussa ja helppo puhua siitä mitä oltaisiin saatettu tehdä ;) Pian siis suunta kohti vehreämpää Argentiinaa!

7 kommenttia:

  1. Bussivaihtoehto kuulostaa rennommalta, tietää pääsevänsä perille!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hurjalta hinnalta bussimatkoille, varsinkin jos joutuu virallisen kurssin mukaan maksamaan. Iguazun putoukset ovat kyllä ehdottomasti näkemisen arvoiset!

    Onko muuten Celia vielä Passportin yhdyshenkilönä?

    VastaaPoista
  3. Jep, hinnat ovat nousseet kohisten. Muistatko paljon sun aikaan maksoi matka Iguazuun? On Celia yhä Passportilla :)

    VastaaPoista
  4. En käynyt sillon harjotteluaikana Iguazussa, vaan jo 2005. Mutta 2009 kun olin harjoittelussa BsAs-Córdoba bussimatka taisi olla 90 peson luokkaa. Nyt varmaan jo 2-3 kertaa enemmän.

    Hauskaa, että Celia jatkaa vielä siellä. Vuokrasin silloin huonetta yhden hänen kaverinsa kämpästä. Ja ainakin silloin Celian poikaystävä piti niitä ekojen viikkojen "kieli-/kulttuuritunteja".

    VastaaPoista
  5. Oho, onpa ollut halpaa. Nyt BA-Cordoba matkasta joutuu maksamaan 350-400 pesoa..

    Celia ja Guille ovat nyt naimisissa :) Ja Guille pitää edelleen ne orientaatioviikon tunnit.

    VastaaPoista
  6. haha, hauska kuulla :) (ei inflaatiosta vaan naimisiinmenosta)

    VastaaPoista