Purmamarca

Purmamarca
Purmamarca

torstai 7. marraskuuta 2013

Postikortteja maailmalta

Blogin kannalta hiljaisen lokakuun jälkeen palaan kertomaan millaista oli reppureissullani. Lokakuu meni Mendozassa (Argentiina), Valparaisossa (Chile), San Pedro de Atacamassa (Chile), Jujuyn provinssissa (Argentiina) ja Saltassa (Argentiina). Suunnitelmat siis ylläriylläri muuttuivat matkan aikana ja matkasin Valparaisosta suoraan San Pedroon ilman välietappeja, sekä jätin pois kauttakulkumatkan Boliviaan. Syynä matkabudjetin uudelleenlaskenta ja eräs tärkeä ihminen, joka veti takaisin Córdobaan hieman alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin.. ;) Viimeisen täyden viikkoni Argentiinan maankamaralla vietin siis tutussa ja turvallisessa(?) Córdobassa, mikäs sen sopivampi tapa varustautua henkisesti lähtöön.

Reissu meni todella hyvin, jopa odotuksia paremmin, sillä sain nauttia täydestä pakkauksesta kokemuksia ilman sen suurempia ongelmia tai takaiskuja. Tai siis ongelmiahan ei ole, jos ratkaisu on löydettävissä.. Jujuyssa ollessani unohdin aurinkorasvan olemassaolon päiväksi, mistä seurasi rakkuloille asti nousevia palovammoja ja oman ymmärryksen täydellinen kyseenalaistaminen. Ei kuitenkaan mitään mikä ei viikossa itsestään paranisi. Toinen ei-ongelma meinasi syntyä, kun alkumatkasta budjetti joutui tiukoille, kun sain ensimmäiseksi viikoksi yllättävää matkaseuraa ja yövyimme suurten dormihuoneiden sijaan kahden hengen huoneissa. Mutta matkaseuraa en huonoimpanakaan päivänä laskisi takaiskuksi, vaan joksikin aivan muuksi ;) Pieneltä ongelmalta olisi sitä vastoin saattanut vaikuttaa mukana kulkeneen pikkuläppärini pimeneminen Valparaison jälkeen. Tai yhteysongelmat Chilestä Argentiinaan argentiinalaisen simini roaming-ominaisuuden pettämisen vuoksi. Tai pimeällä saapuminen uuteen kaupunkiin yksin, naisena ja ilman varattua hostellia. Kaikkeen löytyi kuitenkin ratkaisu, viimeiseksi mainittuun nopeasti ja muihin ajan kanssa. Matkatessani sain apua aina, kun sitä tarvitsin - ja vaikken sitä tiennyt tarvitsevanikaan. Kohtasin paljon ihania ihmisiä, eikä "yksin" matkaaminen ollut juuri koskaan yksin matkaamista, sillä seuraa löytyi aina ja kaikkialta. Parhaat tyypit kohtasin San Pedrossa, jossa minä ja samassa majapaikassa yöpyneet kolme kanadalaista olimme buukanneet samat päiväretket ja päädyimme viettämään myös reissujen ulkopuolisen ajan yhdessä San Pedroa ihmetellen :).

Mutta lisää tarinaa myöhemmin. Nyt peliin muutama kuva-highlight ja epämääräinen lupaus tulevista blogiteksteistä.


Andeille haikailemassa Mendozassa

Kohti Chileä!

Valparaiso

Valparaiso

Laguna Verde

San Pedro de Atacama ja geysir

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama

Tilcara, Jujuyn provinssi

Purmamarca, Jujuyn provinssi

Ratsailla Saltassa

Salta


2 kommenttia:

  1. Tein hieman vastaavan kierroksen Córdoban harjoittelun päätyttyä aikoinaan; Mendoza, Santiago, Valpo, Atacama (Peru) ja Salta :) Ja silloin minäkin palasin pikapikaa Córdobaan erään tärkeän ihmisen perässä. Hauskaa :)
    Tosi hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  2. Oho, onpa ollut samanlaiset reitit ja muutenkin kuviot :)
    Kiitti!

    VastaaPoista