Purmamarca

Purmamarca
Purmamarca

torstai 5. joulukuuta 2013

Mendoza

Nyt Suomen pimeydessä on mukava muistella menneitä matkoja. Harjoittelun päättymisen jälkeen tekemäni reppureissun ensimmäinen kohde oli Mendozan provinssin pääkaupunki Mendoza. Tuonne matkasimme ex-kämppikseni, nykyisen poikakaverini, J:n kanssa sunnuntaina 6. lokakuuta. Otimme yöbussin Córdobasta ja olimme perillä aikaisin seuraavana aamuna. Tarkoituksena oli yöpyä kaksi yötä Mendozassa ja jatkaa sitten matkaa Chileen Valparaisoon.

Matkoihin liittyen pakko mainostaa, että kannattaa kysellä lippujen hintoja etenkin El Rapido -yhtiön luukulta, ainakin Córdoban bussiasemalla asioidessa, sillä heiltä löytyi hyvät alennukset Córdoba-Mendoza-Valparaiso -välille. Lippujen hinnaksi jäi 304 pesoa Mendozaan ja siitä 130 pesoa Valparaisoon.

Parin päivän pysähdys Mendozassa oli varsin pikainen, mutta ehdimme hyvin nähdä kaupungin parhaat palat ja käydä suositulla viinitilakierroksella Maipussa. Tykkäsin kovasti Mendozasta; kaupunki yllätti siisteydellään ja vihreyden määrällä, ainakin Córdobaan verrattuna. Kiinnitimme huomiota, että Mendozan aukioista ja puistoista oli pidetty parempaa huolta kuin Córdobassa. Tienvarsilla oli enemmän puita ja keskustan kävelykatu oli varsin eurooppalainen. Avainsana lienee asukkaiden välittäminen ympäristöstään, minkä suhteen Córdobassa ollaan hieman hukassa.

Kaksi Mendozan yötä vietimme Hostel Mendoza Lodging:ssa. En välttämättä suoraan suosittelisi tätä hostellia, sillä kävelymatkat sieltä keskustaan, San Martin -puistoon ja bussiasemalle olivat melko pitkiä, eikä hostelli muutenkaan erityisemmin hurmannut. Hinta oli kuitenkin ihan ok 200ARS/yö/kahden hengen huone. Aamupala oli perinteisen karsittu argentiinalainen hostelliaamupala: paahtoleipää, voita, marmeladia, maissihiutaleita, vetistä mehua, pikakahvia ja teetä.


Parque San Martinin portilla

Ensimmäinen Mendozan päivä kului kaupungin ihmettelyssä ja San Martinin puistossa.







Puistosta jatkoimme katsomaan Andien taakse laskevaa aurinkoa.





Plaza Independencia:



Toisena Mendoza-päivänä otimme bussin Maipuun, kaupunkiin joka sijaitsee 15km päähän Mendozasta. Maipun vetonaula on viinitie, jota turistit kulkevat polkupyörillä, kukin enemmän tai vähemmän hukassa ja iloisin mielin. Vuokrasimme pyörät Orange Bike -vuokraamosta, jossa käteemme lyötiin myös viinialueen kartta. Alueella on viinitilojen lisäksi oliiviöljyihin, likööreihin, suklaaseen ja olueen erikoistuneita tiloja. Ehdimme kiertää yhden viinitilan, yhden likööri-, suklaa-, oliivitilan ja yhden olutpaikan.



Bodega Domiciano -viinitilalla

Domiciano

40 peson hintaan kuului kierros tilalla ja viininmaistelu

Liköörimaistelut suklaan kera Entre Olivos:ssa (25 pesoa)

Olutta Patio Cervecero:ssa


Keskiviikkoaamuna matka jatkui kohti Andeja, ja niiden yli Chileä!!




 
Jotain barakkeja?



Rajalla

Bienvenidos a la Republica de Chile!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti